S’mores cup-kager, 12 stk
Kiksebund
116 g digestive
3 spsk. sukker
4 spsk. smeltet smør
Tænd ovnen på 190 grader
Blend eller knus digestive-kiks helt fint.
Smelt smørret, og bland med sukker og de knuste kiks
Fordel kiksemassen i 12 kraftige cupkageforme, gerne placeret i metal form
Bag kikse bundene i 7 minutter
Chokolade dej
150 g sukker
2 æg
½ vaniljestang
120 g smør
130 g mørk chokolade
120 g mel
20 g cacao
1 ½ tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
¼ tsk. salt
25 g mørk chokolade
50 g små skumfiduser
Skru ovnen ned på 175 grader varmluft
Pisk vanilje, sukker og æg sammen til en luftig masse
Smelt smørret ved lav varme og tag derefter gryden af varmen. Rør straks de 100 g mørk chokolade i smørret og rør godt til al chokoladen er smeltet
Rør chokoladeblandingen i æggesnapsen sammen med mælk.
I en skål for sig blandes mel, salt, kakao og bagepulver. Vend chokoladeknapperne i og rør det i chokolademassen
Fordel dejen i de 12 cupkageforme
Fordel skumfiduserne i de 12 cupkager
Bag cupkagerne i 18-22.
Kikse smørcreme
225 g flødeost
110 g smør, stuetemperatur
480 g flormelis
140 g knuste digestive-kiks
1 tsk. Vanilje ekstrakt
Pisk flødeost og smør sammen
Tilsæt flormelis, ca 100 g ad gangen
Tilsæt vanilje ekstrakt og de knuste kiks
Kom smørcremen i en sprøjtepose, med en stor stjernetyl
Samling af cupkagerne
12 alm. størrelse skumfiduser
Når cupkagerne er kølet ned, sprøjtes der en fin top af smørcreme på kagerne.
Skumfiduserne kommes på en pind og ristes med en bundsenbrænder eller over bål eller gril, og kommes på cupkagerne