Karls Brune Lagkage Vers. 2.0

Karls Brune Lagkage Vers. 2.0

Chokoladelagkagebunde

2 æg
100 g sukker
90 g mel
2 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver

1. Tænd ovnen på 240°
2. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
3. Sigt mel, kakao og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen, så luftigheden bevares.
4. Beklæd de 2 springforme med bagepapir i bunden og spray med Lurpak
5. Fordel dejen i 2 form på 18 cm og bag lagkagebundene i 5 minutter.
6. Sæt bundende på køl.
7. Skru ovnen ned på 180°

Kokosbund

2 stk. æggehvider
30 g sukker
1 knivspids salt
60 g kokosmel
60 g flormelis

1. Kontrolér at ovnen står på 180°
2. Kokosmel og flormelis blandes.
3. I en anden skål piskes hviderne stive, sukker kommes i lidt efter lidt
4. Bland det hele sammen
5. Beklæd en springform på 18 cm med bagepapir i bunden og spray med Lurpak
6. Fordel dejen i formen
7. Bag bunden i 15 min.
8. Stil på køl

Hindbærmousse

3½ blade husblas
1 vanilje stang
100 g sukker
200 g frosne skovbær
2 spsk. citronsaft
2 spsk. cremfraiche
3 dl piskefløde

1. Udblød husblas i kold vand
2. Skrab vaniljekorn ud af stangen og bland med lidt sukker
3. Kom skovbær, vanilje, sukker, citronsaft- og skal i en gryde og kog op
4. Lad det simre i 5-10 minutter. Husk at skumme af undervejs
5. Sigt skovbærrene over en skål
6. Smag til med sukker og citron
7. Tilsæt husblas, og lad det svale i ca. 15 min
8. Pisk fløden til en luftig let pisket flødeskum
9. Rør cremefraiche i bærlagen
10. Rør 2 spsk. flødeskum i bærlagen
11. Vend ½ delen af bærlagen i flødeskummet, og vend til sidst resten af bærlagen i

Samling af kagen

Lagkagebunde
Kokosbund
Hindbær mousse

1. Beklæd formen med kageplast
2. Kom en chokoladebund i bunden af formen, derefter ½ af skovbærmoussen, så kokosbunden, så resten bærmoussen og til sidst chokoladebund med bunden opad
3. Stil i køleskab eller fryser

Smørcreme til blomster og blade

250 g smør
Ca. 500 g flormelis
Røde pasta farver
Grøn pasta farver

1. Lav en fast smørcreme
2. Del den 4 i og farv en grøn og resten i lyserøde nuancer
3. Kom de 3 lyserøde i 2 sprøjteposer med rose tyl
4. Kom den grønne i sprøjtepose med bladtyl
5. Sprøjt så mange blomster du kan nå, og 2-3 grønne blade til hver

Smørcreme til opsmøring af kagen

500 g smør
Ca. 1000 g flormelis
3 spsk kakao
3 røde pasta farver

1. Lav smørcremen
2. Del den i 6 dele
3. Farv i 2 brune nuancer med kakao. Brug 1 spsk i den
4. Farv 3 røde nuancer. Den mørkeste røde, skal laves af 2/6 af smørcremen
5. Del den mørkerøde smørcreme i 2
6. Kom alle smørcremerne i en sprøjtepose uden tyl

Opsmøring af kagen

Smørcreme i 2 brune nuancer og 3 røde nuancer

1. Det er lettest at opsmøre kagen når den ikke er helt kold
2. Sprøjt den lyseste røde smørcreme på toppen i midten af kagen, uden om kommes den mellemste røde, og til sidst den mørkeste røde.
3. Smør toppen af kagen flot op, så der dannes et graduerende mønster.
4. Kom stribe, der fylder ca. 1/3 af højden af kagen, af hver brune smørcreme og den mørkeste røde på kanten af kagen.
5. Smør kagen op med en spartlen, så der dannes et graduerende mønster
6. Pynt med smørcreme blomster og blade.