Casting til den store junior bagedyst

Der var ingen tvivl. Jeg måtte tilmelde mig, da jeg hørte at der for første gang ville blive optaget en juniorbagedyst. Jeg var gennem 4 castings, og det var så fantastisk at blive valgt som en af de 8 der skulle være med.

Her kan du se den kage jeg havde med til den første casting. Det var en kage med blackmagic bund, hindbærmousse, hvidchokolademousse, hindbærindlæg og glaze. Kagen er pyntet med macarons og friske bær

 

Program 1

Opgaverne til program 1 var at vise en af mine interesser i en cupkage og bage min yngling kage. Jeg har tidligere været spejder og elsker at lave blå, og gør jeg tit i min kolonihave. Jeg tænke at jeg kunne lave et flot bål som topping på min cup-kage

Min ynglings kage er gulerodskage med saltkaramelsovs, men jeg elsker også at bage macarons. Derfor valgte jeg at bruge macarons som pynt, og vise jeg kan finde ud af at lave dem.

Program 2

Opgaven til program 2 lød på at vise mit yngling fag i en fondant kage. Det var den af alle opgaver jeg var mindst glad for. Jeg har kun lavet meget lidt fondantarbejde, da jeg ikke kan li hvordan det smager. Og så synes jeg det er svært at lave flotte figurer af fondant.

Jeg valgte at rulle tal ind i fondant overtrækket, og komme tallet Pi på siden, da mit ynglings fag er matematik.

Heldigvis gik det rigtigt godt i den hemmelige udfordring hvor jeg fik en 3 plads (ud af 8)

Her kan du finde opskriften på klassenstimekagen: https://www.dr.dk/mad/opskrift/klassens-time-kage

 

Program 3

Udfordringen i dette program var at bage en tærte, med frugt jeg selv havde plukket. Jeg har en kolonihave, så der plukkede jeg en masse brombær. Jeg bagte 5 forskellige versioner af brombærtærter, og valgte at lave en brombær tærte med mørk chokolade genache, rå syltede brombær og italiensk marenges. Jeg pyntede med blade af chokolade og friske brombær. I udsendelsen ser man at jeg havde glemt at tænde for ovnen. Den havde været tændt, men vi var blevet bedt om at slukke ovnene da de larmede, og så glemte jeg at tænde den igen. Ærgeligt.

Heldigvis gik det igen rigtigt godt i den hemmelige, hvor jeg fik en 2 plads.

Her kan du finde opskriften på s'mores: https://www.dr.dk/mad/opskrift/smores

 

Program 4

I dette program skulle vi bage en kagemand til en vi godt kan li. Kagen skulle ligne den person man ville lave kagen til. Jeg valgte at lave en kagekone til min mormor. Da jeg vidste jeg vil få udfordringer med at pynte, valgte jeg i stedet at bage kagen af vandbakkelse, som er en svær kage at bage. På den måde håbede jeg at score nogle point hos dommeren. Taktikken lykkedes heldigvis. Jeg kom en syrlig appelsincreme lavet på hvid chokolade og cremefraiche i kagen, da min mormor ikke er glad for søde sager. Jeg var super tilfreds med resultatet

Det gik ikke så godt i den hemmelige udfordring, hvor jeg blev nummer 6. ÆV

Her kan du finde opskriften på flødebollerne: https://www.dr.dk/mad/opskrift/flodeboller-med-jordbaer-og-marcipanbund

 

Program 5

Program 5 var det program jeg håbede allermest at komme med i. Jeg viste at det var min farmor der skulle inviteres med i bageteltet. Jeg får altid farmors brune lagkage når jeg besøger hende, og derfor skulle vi bage en nyfortolkning af den. Dommerne var virkelige positive i deres vurdering af kagen........ men der manglede lidt på finish

Også denne gang klarede jeg mig rigtigt fint i den hemmelige udfordring

Her kan du finde opskriften på ruoladen: https://www.dr.dk/mad/opskrift/mormor-roulade-med-blabaer

 

Finalen

Så kom jeg til finalen. Den første opgave jeg skulle løse var en illusionskage. Jeg var gennem flere ideer, men havde ikke fantasi til at komme uden om at bruge fondant. Jeg nåede kun at øve mig på kagen en gang, så jeg var ikke super tilfreds med kagen.

Grenen med blade på er lavet af molding-chokolade, der er smeltet chokolade blandet med glokosesirup.

Glud, glimmer og stjerner!

Sådan lød overskriften på finalemesterværket. Jeg vidste jeg ville lave en kage med glaze, men vi havde kun 2 timer. Derfor var det en stor udfordring at nå at lave en glazekage. Kagen blev bygget lidt specielt op, og der kom et marcipanbånd på, da der ikke var tid nok til at støbe en moussekage, som man plejer. Kagen smagte fantastisk, og jeg har lavet den flere gange siden.

Du finde opskriften på min tropiske galaksekage her: https://www.dr.dk/mad/opskrift/tropisk-galakse-kage

Marcipanbåndet kom på i de sidste minutter.

Ærgeligt at pynten også blev kastet på, da den skulle have placeret som et bånd hen over kagen

Bananbund med chokolade, goldganache, hasselnøddekrokant, limemousse og glaze

De 2 sidste billeder af kagen som den så ud da jeg bagte den der hjemme og til nytår 2021