Appelsin

Appelsin kage

3 æg
175 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
70 g mel
50 g marcipan
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1½ appelsin, skal

1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft
2. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
3. Kom revet marcipan i æggesnapsen
4. Bland hvedemel, bagepulver og kartoffelmel sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
5. Tilsæt fintrevet appelsinskal og vend det forsigtigt sammen.
6. Fyld dejen i en springform i de 2 halvkupler.
7. Bag kagen midt i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 35 minutter til den giver efter ved let tryk.
8. Kom kagen på køl/frys
9. Efter 5 min kan de tages ud af formen, og kommes tilbage i fryseren

Smørcreme

125 g smør
Flormelis
Appelsinsaft
Orangeblomst saft

1. Pisk smør blødt og luftigt
2. Tilsæt appelsinsaft og evt orangeblomst saft
3. Tilsæt flormelis til rette konsistens

Chokolade stilk og blade og fondant blomster

Grøn og brun molding chokolade
Hvid og gul fondant

1. Form en flot gren og 3 blade af molding-chokolade
2. Lav en knop til enden af appelsinen
3. Kom blade og grenen i fryseren

Fondant arbejde

Orange fondant
Grødris

1. Kom ris under silokonemåtten, og rul orange fondant ud et stort stykke. Må gerne være lidt tykt
2. Stik en cirkel ud til bunden af appelsinen

Samling af kagen

Smørcreme
Orange farvet fondant
Chokolade stilk
Grønne fondant blade

1. Saml de to halvkugler med smørcreme på kagen. Stik en pind i
2. Placer kagen på drejeskiven og sprøjt smørcreme på kagen.
3. Smør kagen op. Hvis der er tid så kom den i fryser i nogle minutter
4. Start med at komme den orange fondantcirkel på bunden af kagen, og glat ud. Kom derefter fondant på resten af kagen og glat ud så godt som muligt. En appelsin har lidt rynker
5. Form et lille hul i toppen til stilken, og en fordybning i den anden ende
6. Mal lidt skygger på appelsinen især i ved stilken og i enden af appelsinen
7. Kom stilken med bladene på